Receptek

Megjelent az EgyenSúly Konyha AUTOIMMUN RECEPTKÖNYVE.

Megrendelhető  az étlap menüpontban a napi ajánlatoknál.

Egy kis ízelítő belőle:

 

 

Spenótkrém baconchipszel  4 adag

spenótkrém bacon

 

 

 

 

 

 

 

64 dkg petrezselyem gyökér

28 dkg spenót

1+1 g fokhagyma

20 dkg bacon

A fokhagymát pici zsíron lepirítani, majd  a spenótot ezen dinsztelni, sózni. A pet.gyökeret darabolni, sós vízben megfőzni, leszűrni. Hozzáadni a spenótot a maradék fokhagymát és mindent turmixolni. Ha még szükséges, sózni. A bacont megsütni, a tetejére tálalni.

 

Gyömbéres tök fokhagymás kockával  1 adag

gyömbéres tökfőzelék fokhagymás kockával

25 dkg gyalult tök

2,5 dl alaplé

libazsír

gyömbér, fokhagyma, kapor, só

10 dkg csirkemell

fokhagyma

 

A tököt megpucolni, lereszelni. A fokhagymát libazsíron dinsztelni, majd adjuk hozzá a frissen reszelt gyömbért, aprított kaprot, sót. Ehhez hozzáadjuk a tököt, alaplevet és készre pároljuk.

A csirkemellet kockára vágjuk, besózzuk és a fokhagymával átpirítjuk.

A tökhöz tálaljuk.