Bemutatkozás

SZERETNÉL FINOMAT, EGÉSZSÉGESET, KÖNNYŰT ÉTKEZNI ÉS MÉGIS JÓL LAKNI?

Régóta vágyam és célom, hogy ez a speciális étkezési forma eljusson az emberekhez… Úgy néz ki, hogy most jött el az ideje.

Veres Krisztina vagyok,  konyhatündér. 🙂

Egy pillanatra elgondolkoztam, hogy honnan is kapcsolódik az életem az egészséghez és a főzéshez, majd rájöttem, hogy ez a vonzódás egész gyerekkoromba nyúlik vissza.

Már kislányként sürögtem-forogtam a konyhában anyukám mellett, és igen hamar határozott elképzelésem volt az egészségről. Akkor még a vegetáriánus étkezés, amit én elkezdtem, ritkaságszámba ment, főleg vidéken. Ráadásul olyan étkezési szokások közé születtem, ahol a kolbász, tepertő naponta az asztalon volt.

Akkor még csak azt éreztem, hogy mindezt szívesen csinálom, de valami hiányzik. Mivel a táplálkozás folyamatosan központi témám volt, ezért vendéglátóipari iskolában folytattam tanulmányaimat, és kiismertem ennek egy-egy területét.

Közben teltek az évek anélkül, hogy ezzel komolyabban foglalkoztam volna. Szinte teljesen hátat is fordítottam mostani hivatásomnak. Talán te is éreztél már így a saját területeddel kapcsolatban. Később megszülettek a gyermekeim, és ez alatt az évek alatt több egészségügyi gondom is volt, amik aztán egyre komolyabbá váltak. Eljutottam különböző ételintolleranciáig és egy méhnyakrákig.

Ezek segítettek hozzá, hogy részleteiben is elmerüljek egy-egy olyan étkezési formában, ami mostanra bennem is letisztult, számomra is kikristályosodott.

Rájöttem, hogy bármelyik táplálkozási szokás, legyen szó vega, nyersétkezés, paleó, stb., jó valakinek, de nem mindenkinek. Minden szervezet más és más, így ez teljesen egyénre szabott.

Megértettem, hogy az evési kényszer mögött komoly biológiai folyamat van, nem csak az önkontroll hiánya. És hogy az alakformálás egy örömteli folyamat is lehet, ha úgy tekintünk rá, hogy milyen sok alapanyagból lehet változatos, laktató és finom ételeket készíteni.

Megtapasztaltam, hogy ha bizonyos alapanyagokat külön fogyasztunk, akkor az étkezés élvezete megmarad miközben könnyűnek érezzük magunkat egy ízletes és bőséges ebéd elfogyasztása után is. Fontos számomra, hogy egész nap energikusnak és könnyűnek érezzük magunkat.Így az elmúlt években – miközben az élethez való hozzáállásom is sokat változott – a saját testemen tudtam megtapasztalni azt, hogy hogyan lehet úgy étkezni, hogy a szervezet visszaálljon a saját önműködő mechanizmusára, mely megteremti a tökéletes fizikai jól létet.

Ennek előnyeit azóta a szűkebb környezetemben is sikerült megtapasztalnom, és bővítenem az ismereteimet.

Sokszor segítette az utamat szakorvos, majd magam is elmélyültem ebben a témában.

A legfontosabb, amit megtanultam, hogy a testet és a lelket párhuzamosan kell kezelni és helyreállítani az egyensúlyt.

Mivel én folyamatosan főztem, a környezetemben folyamatosan merült fel az igény, hogy szükség lenne az ételek házhozszállítására is.
Amit a legnagyobb örömmel igyekszek kielégíteni.

Célom nemcsak az egészséges ételek házhozszállítása, hanem egy szemléletmód átadása, amelyben a magadhoz való hozzáállásod által változik a tested és az életed.

Szeretném, ha minél több ember megtapasztalná azt, hogy a teste és a lelke ápolása által élhet egy boldog, egészséges és harmonikus életet.

par_a_fuben